In het boek “Orgelcultuur in de Biblebelt”, gepubliceerd onder redactie van prof. dr. Fred van Lieburg, valt de naam van Dick Sanderman regelmatig. Zo schrijft Frits Elshout (directeur van Flentrop Orgelbouw) in zijn hoofdstuk over “De ontwikkeling van de orgelbouw in de reformatorische gezindte”: “Ook de organisten die van grote betekenis zijn geweest voor de muzikale vorming van de gereformeerde gezindte, zoals Bram Beekman en Dick Sanderman, zijn mede tot zo’n grote hoogte gestegen doordat hun opleiding ook buiten de eigen kring en buiten Nederland plaats vond” (pag. 36).

In hoofdstuk 7, “De reformatorische kerkorganist anno 2015”, haalt Jaco van der Knijff gegevens terug uit het onderzoek dat het RD in 2015 uitvoerde onder zo’n 1250 kerkorganisten. Ook daarin bleek het werk van Dick Sanderman tot de meest gebruikte koraalmuziek te behoren. In het portret dat Fred van Lieburg op pag. 188/189 schetst, wordt Dick zelfs “de Worp van de Biblebelt” genoemd!

Lees hier de recensie van het boek “Orgelcultuur in de Biblebelt” uit het Reformatorisch Dagblad.

Orgelcultuur in de Biblebelt

 

Ga terug