In Easterein, geboorteplaats van de bekende theoloog Oepke Noordmans, verzorgen dr. J.D.Th. Wassenaar en Dick Sanderman op donderdag 2 augustus een Noordmans-concert. Teksten uit het oeuvre van Noordmans die een verwijzing naar muziek bevatten, worden gelezen door dr. Wassenaar, die op Noordmans promoveerde. Aansluitend speelt Dick Sanderman dan het orgelwerk waarnaar Noordmans verwees.

Hetzelfde programma wordt twee dagen eerder, op dinsdag 31 juli, ook uitgevoerd in op het Scheuer-orgel van de Hervormde kerk in Den Ham.

Een van die teksten verwijst bijvoorbeeld naar Bachs Praeludium en Fuga in a moll: “In de nu zo gehavende grote kerk te Arnhem hoorde ik eens grootmeester De Wolf Bachs Praeludium en Fuga in A-moll spelen. Toen de aartsengelen hun bazuinen van de mond hadden genomen en er in de laatste maten alleen nog wat schel gepijp van hemelse kinderen overbleef, werden op het pedaal twee, door een volle maat gescheiden diepe bastonen hoorbaar. Ik heb in mijn leven niets gehoord wat mij zo de sensatie gaf van met het oor waarneembare voetstappen Gods. Toen Hij was binnengekomen ontstond een heilig zwijgen.”

Ga terug