Opeens stond alles stil. Een virus ontwrichtte de hele samenleving. En vooralsnog weet niemand hoe lang dit gaat duren, hoe we eruit zullen komen en wat de gevolgen zullen zijn.

De lessen op de Muziekschool proberen we zo goed mogelijk voort te zetten op afstand, gebruik makend van WhatsApp en door het sturen van filmpjes en geluidsopnames. Het is behelpen, maar zo blijven we toch bezig.

Online kerkdiensten: het is wennen, maar wát een zegen dat we door de techniek toch het Woord kunnen horen en als gemeente met elkaar verbonden kunnen blijven.

Er is tijd om te componeren. In de afgelopen weken ontstonden verschillende nieuwe bewerkingen over liederen voor de passietijd. Vooralsnog zijn ze te beluisteren via Soundcloud, en op termijn wordt dat hopelijk een boekje Passie 2.

Veel mensen zitten noodgedwongen thuis en hebben daardoor opeens veel tijd om nieuwe muziek in te studeren. Uitgeverij Opus 10 kwam daarom met de vraag naar nieuw materiaal, en dat resulteerde al snel in een bundeltje Koningspsalmen. Van corona is het tenslotte maar een kleine stap naar de drager van die kroon. Koningspsalmen 1 verschijnt binnenkort, het is niet uitgesloten dat er ook een deel 2 komt.

Ga terug