Concerten

Laden Concerten

« Alle Concerten

  • Dit concert is voorbij.

Muziekmarathon t.b.v. Oekraïne

12 maart @ 10:45 - 11:30

Orgelmarathon voor Oekraïne
Op zaterdag 12 maart zal er in de Grote Kerk van Enschede een orgelmarathon plaatshebben. Van 10.uur tot 16.00 uur treden organisten uit de regio belangeloos op. Jorrit Woudt, Dick Sanderman, Gijs van Schoonhoven , Louis ten Vregelaar, Jan Willem Docter, Ymte Westra en Hans Stege concerteren ieder een half uur op het prachtige Van Damorgel van de Grote kerk in Enschede. De toegang is gratis er wordt gecollecteerd voor Oekraïne.
Het initiatief is een samenwerkingsproject van de Stichting Schip Grote Kerk en de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk. Na elk concert, dat 30 minuten duurt, is er gelegenheid de speeltafel te bewonderen en vragen te stellen. De organisten zijn graag bereid iets over het orgel in het algemeen en over het Van Damorgel in het bijzonder te vertellen. De organisten zijn geen onbekende in de regio: Jorrit Woudt is organist van de Gereformeerde kerk Enschede. Dick Sanderman is stadsorganist te Rijssen en geniet landelijke bekendheid als organist en componist. Louis ten Vregelaar is al vele jaren als kerkmusicus verbonden aan de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Jan Willem Docter en Hans Stege zijn beiden fulltime kerkmusicus bij de oosterburen.
Hans Stege heeft ook al geconcerteerd in Oekraïne. Ymte Westra is organist van de Ontmoetingskerk in Enschede en Gijs van Schoonhoven is stadsorganist van Enschede. Het repertoire dat gespeeld zal worden is veelkleurig. Naast Dietrich Buxtehude en Johann Sebastian Bach zijn werken te horen van o.a. Mendelssohn, Franck en Jan Zwart. Ook zal er worden geïmproviseerd worden, onder meer over het Oekraïense volkslied. In de kerk zijn gidsen van de Stichting Schip Grote Kerk aanwezig om, in de pauzes, iets te vertellen over de geschiedenis van de Grote Kerk.
Dick Sanderman speelt om 10:45 uur.

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
10:45 - 11:30
Concert Categorie:

Uitvoerder(s)

Dick Sanderman

Locatie

Enschede Grote kerk